Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Пчеларят Стоил Стоилов разказа в предаването Студио Хъ по 7/8

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Пчеларят Стоил Стоилов разказа в предаването Студио Хъ по 7/8
Коментари Харесай

Пчелар за рекета върху малкия бизнес: Казах им да ни застрелят, да не се мъчим поне

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Пчеларят Стоил Стоилов разказа в предаването " Студио Хъ " по 7/8 тв какви наказателни наказания търпи дребният бизнес в България:

" За това, че парите били изкарани едната година, пък регистрирани другата година, аз вървях 10 пъти в дирекция Природен парк " Русенски Лом " и ги карах да напишат проформа фактура. Не можело. Това значи, че аз, в случай че им пусна фактура, би трябвало да платя и ДДС-то. А аз си изхарчих парите по плана да си свърша работата по контракт. Съдът реши, че дължа над 20 хиляди.

Казаха " би трябвало да ги платиш ", с цел да ти се освободят сметките. А ние се занимаваме с пчеларство - компаниите блокирани, техниката блокирана, жилищата приватизирани. За последните 5 години съм бил продал за 65 хиляди мед, това няма и по една минимална работна заплата на двама индивида. Отивам да си освободя сметките. Още 18 хиляди ме глобиха да платя ДДС на този мед, който съм продал. 12 000 Данък добавена стойност и лихви 18 000 за това, че съм имал регистрация на компанията си, която не работи от 5 години.

Отидох в Национална агенция за приходите и споделих да дадат по един автомат на техните чиновници, най-малко като дойдат да ни стрелят, да не се мъчим, и на същата директорка й предложих да й докарам кошерите, да гледат те пчелите. Жената сподели - вие сте в черния лист. Въпросът е: какви са тези черни описи и по какъв начин се влиза в тях?! Вие в случай че извършите държавно управление, одрусайте добре дървото на държавната администрация, да опадат тези калинки, да не се чудят хора на остарели години като нас, къде да бягат в чужбина. " - сподели гостът в студиото. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР